האם יש קשר בין עישון בתקופת היריון לסיכון גדול להתפתחות הפרעה ביפולרית בילדים (BD) ?
Maternal Smoking during Pregnancy and Bipolar Disorder in Offspring, American Journal of Psychiatry, Oct. 2013; Alan Brown, MD, Professor of Psychiatry and Epidemiology, New York State Psychiatric Institute, Columbia University
במחקר חדש שפורסם בעיתון האמריקאי לפסיכיאטריה נמצא קשר בין עישון בתקופת הריון לבין הפרעה ביפולרית (BD). המחקר בוצע בבי"ס לבריאות הציבור של אוניברסיטת קולומביה בשיתוף אגף המחקר של קייזר פרמננט באוקלנד קליפורניה. המחקר התבסס על 79 מקרים ו 654 קבוצת בקורת.
עישון בתקופת היריון ידוע כתורם לבעיות משמעותיות ברחם ובלידה, כולל משקל לידה נמוך, והפרעות קשב וריכוז. זה המחקר הראשון המלמד שיש קשר בין עישון בהיריון לבין הפרעה ביפולרית (BD), הפרעה נפשית רצינית עם שינויי מצבי רוח ותקופות של דיכאון ומניה. הסימפטומים מתגלים בגיל העשרה המאוחרים או מוקדם בבגרות. כרפואה מונעת להימנע מעישון בהיריון כדי למנוע השלכות גרועות בילדים לאורך זמן.
הערותיי: הרבה מחקרים הראו כי פסיכופתולוגיה רבה המתגלה בילדים כולל הפרעת קשב וריכוז (ADHD), הפרעה מרדנית מתנגדת (ODD), הפרעת התנהגות (CD), והתמכרות לחומרים ממכרים קשורה בעישון בתקופת ההיריון. ובמחקר זה נמצא כי גם הפרעה ביפולרית (BD) קשורה לעישון בהיריון. מחקר חשוב כמו יתר המחקרים על תוצאות עישון בהיריון. לדעתי ישנה השפעה גדולה יותר לגנטיקה של האם מאשר העישון. אולם אין ספק שברפואה מונעת יש להימנע מעישון בתקופת היריון. אגב, מחקר קודם של בראון וחבריו מצא כי שפעת וירלית בתקופת היריון קשורה בסיכון גבוה שילד יפתח הפרעה ביפולרית (BD).