ילדי ADHD מקבלים החלטות גרועות עקב תהליכי למידה שונים

ילדי ADHD מקבלים החלטות גרועות עקב תהליכי למידה נבדלים
ADHD children make poor decisions due to less differentiated learning processes

Tobias U. Hauser, Role of the Medial Prefrontal Cortex in Impaired Decision Making in Juvenile Attention-Deficit/Hyperactivity Disorder. JAMA Psychiatry, 21 August 2014

" הפרעת קשב והיפראקטיביות (ADHD) זו אחת ההפרעות פסיכיאטריות השכיחות ביותר בקרב ילדי בית ספר. תלמידים עם הפרעות קשב וריכוז מקבלים לעתים קרובות החלטות פחות טובות מאשר חבריהם לכיתה. חוקרים מאוניברסיטת ציריך גילו עתה כי על מנגנוני הלמידה וקבלת החלטות בילדי ADHD – האחראים להתנהגויות אלו הם ליקויים בסיסיים מקומיים במוח.
אנחנו עושים מאות החלטות שונות בכל יום כמו: איזה חולצה אנחנו לובשים הבוקר? האם אנחנו נוסעים לעבודה או לוקחים את הרכבת? מאיזה מזנון  takeaway נקנה היום ארוחת צהריים?  אפילו החלטות כאלה שיש להן השפעה מינימאלית בלבד, זה עדיין חשוב ביותר להתפתחות האישית ארוכת הטווח שלנו, לשם קבלת החלטות אופטימליות ככל האפשר.
אנשים עם הפרעות קשב וריכוז לעתים קרובות מוצאים את זה כקשה. הם ידועים לקבל החלטות פזיזות, לעתים קרובות יבחרו באפשרויות שתבאנה גמול מיידי אך ​​קטן יותר, במקום לעשות בחירה שמניבה שכר גבוה יותר בשלב מאוחר יותר לאורך זמן. חוקרים ממרפאות אוניברסיטאות לפסיכיאטריה של הילד ומתבגר באוניברסיטת ציריך, גילו כי לבחירת תהליכי קבלת החלטות הכי מוצלחות אחראים מוקדים הממוקמים באמצע האונה הקדמית.
במחקר, נבדקו תהליכי קבלת החלטות אצל 40 צעירים עם ובלי הפרעות קשב וריכוז, באמצעות סורק תהודה מגנטית תפקודי, כדי להקליט את פעילות המוח. המשתתפים שיחקו משחק שבו הם היו צריכים ללמוד איזו משתי תמונות מקבלים תגמולים תכופים יותר. על מנת להבין טוב יותר את ליקויי המנגנונים של המשתתפים עם ADHD, נלמדו אלגוריתמים שנבעו במקור מתחום הבינה המלאכותית, ושמשו כדי להעריך את הנתונים. מודלים מתמטיים אלה מסייעים להבין את מנגנוני למידה וקבלת החלטות מדויקים יותר. החוקרים הצליחו להוכיח שצעירים עם הפרעות קשב אין להם מיסודם קשיים בלמידת מידע חדש. אלא הם כנראה משתמשים בתבניות למידה פחות מובנות, ויש להניח שלכן החלטות תת-אופטימליות נעשות על ידם לעתים קרובות, אומר המחבר הראשי טוביאס האוזר.
כדי לחקור את התהליכים במוח שגורמים לליקויים אלה, החוקרים השתמשו בשיטות ההדמיה multimodal, שבו המשתתפים נבחנו באמצעות מדידה משולבת של הדמיה בתהודה מגנטית תפקודית (fMRI) וגם Electroencephalography) EEG) כדי להקליט הפעילות החשמלית וזרימת הדם במוח. התברר כי המשתתפים עם ADHD מפגינים תפקוד שונה בקליפת מוח הקדם חזיתי המדיאלי – אזור באמצע האונה הקדמית. חלק זה של המוח מעורב מאוד בתהליכי קבלת החלטות, במיוחד אם אתה צריך לבחור בין כמה אפשרויות, ובלמידה מטעויות. למרות ששינוי בפעילות באזור זה נגלה כבר בהקשרים אחרים להפרעות קשב וריכוז, החוקרים מציריך מסוגלים עכשיו להצביע על הרגע המדויק של ירידת ערך זו, שמתרחש פחות מחצי שניה אחרי המשוב, כלומר בשלב מוקדם מאוד.
הפסיכולוג טוביאס האוזר, החוקר כעת במרכז Wellcome Trust לדימות עצבית, באוניברסיטת לונדון, משוכנע כי התוצאות ישפרו את הבנת המנגנונים של לקויי ההתנהלות לקבלת החלטות אצל צעירים עם הפרעת קשב וריכוז. הצעד הבא יהיה לחקור את שליחי החומר במוח. אם ממצאי המחקר יאושרו, הם יהוו מפתח להבנה כיצד אנו עשויים להיות מסוגלים לתכנן התערבויות טיפוליות בעתיד. "
הערותיי:  טכניקת ההדמיה בתהודה מגנטית תפקודית (fMRI) הניבה עד כה מחקרים רבים על תפקודי המוח בילדים עם הפרעות קשב וריכוז. מחקרים המקנים ידע ועניין אקדמי, אולם עדיין ישנה כברת דרך ארוכה כדי להתחיל לסייע לתכנן התערבויות טיפוליות אחרות מהידועות לנו כיום.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s