האם יש סימן ביולוגי פוטנציאלי לאבחנת ASD בבוגר?

בוגרים עם אוטיזם מראים תגובה מוחית מופחתת לשמיעת השם שלהם

Adults with autism show a diminished brain response to hearing their own name Dr. Annabel Nijhof, Ghent University, Journal of Psychology, 2018

בעבר, מחקרים הראו כי ילדים בסיכון לאבחון אוטיזם מגיבים פחות לשמיעת השם שלהם. עכשיו, מחקר חדש מאוניברסיטת גנט מראה בפעם הראשונה שתגובת המוח לשמיעת השם שלהם נפגעת גם אצל מבוגרים עם אבחנה של אוטיזם.
מבוגר, בין אם הוא במסיבה או בתור בסופרמרקט, כאשר הוא שומע מישהו קורא בשם שלו, זה בדרך כלל מעורר תגובה מכוונת חזקה. שמיעת השם מסמנת בדרך כלל שאדם אחר מתכוון למשוך את תשומת לבו, והתמצאות בשמו הפרטי נחשבת להיבט חשוב באינטראקציה חברתית מוצלחת. בעיות באינטראקציה חברתית ותקשורת שייכות לתסמיני הליבה של הפרעת ספקטרום האוטיזם (ASD). מחקרים עם תינוקות בסיכון ל- ASD הצביעו על כך שתגובה מכוונת מופחתת לשמם הפרטי היא אחד המנבאים החזקים ביותר להתפתחות ASD.
מפתיע שתופעה זו לא נחקרה במבוגרים עם ASD. 
מחקר חדש מאוניברסיטת גנט בלגיה השווה את תגובת המוח לשמיעת השם של עצמו, לעומת שמות אחרים בקבוצת מבוגרים עם ASD, וקבוצת ביקורת של בוגרים ללא ASD. משתתפים במחקר האזינו לשמם הפרטי, ושמות של אנשים קרובים ולא מוכרים שלא היו צריכים להגיב לשמות אלה. בו זמנית, פעילות המוח שלהם נרשמה.
תוצאות המחקר הראו כי התגובה הצפויה לשמו של האדם, היתה חזקה בהרבה מזו של שמות אחרים אצל בוגרים נוירוטיפיים (אנשים שמצבם הנוירולוגי נתפס בעיני רוב אנשים כנורמלי מבחינת יכולתם לעבד מידע מילולי חושי וחברתי). אפקט מועדף לשמיעת שמם נעדר לחלוטין בבוגרים עם ASD. יתר על כן, הבדל זה בקבוצה היה קשור לפעילות פחותה בצומת temporo-parietal ימני (rTPJ). במהלך תהליך זה, נמצאו דפוסי פעולה לא נורמליים אצל אנשים עם ASD.
חשיבות והשלכות המחקר: הוא הראשון המראה כי המוח של בוגרים עם ASD מגיב בצורה שונה כאשר שומעים את השם שלהם, מרמז על גירעון ליבה בהבחנה עצמית הקשורה לתפקוד לקוי של rTPJ. ממצא חדש זה חשוב להבנת המצב המורכב ועל התפתחותו. נדרש מחקר נוסף לבחינת אפשרות להשתמש בתגובת עצבים לא טיפוסית לשם הפרטי, כסימן ביולוגי פוטנציאלי של ASD.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s