שאלת רופא: על מסירת "מידע רפואי הנדרש לצורך קבלת בני נוער לפנימיה"

תשובת ד"ר שלומי ענתבי:
למסירת "מידע רפואי הנדרש לצורך קבלת בני נוער לפנימיה" וודאי ש"בסיכום המידע הרפואי" יש לכלול את המידע אם יש הפרעות קשב והיפראקטיביות (ADHD), אולם רק אלה עם הפרעת ADHD אמיתית שמלווה בדרך כלל עם הפרעות נוספות כמו מרדנות (ODD), התנהגות (BD), חרדה, דיכאון ועוד. לציין כי במצב זה ההפרעה עלולה להחמיר עם השלכות התנהגותיות לא פשוטות, ולכן הנהלת הפנימיה אמורה וודאי לדעת מילדים אלה.
הפרעת ADHD האמיתית לפי הקלסיפיקציה שלי ל-ADHD אלה המסווגים בדרגת חומרה מ"בינונית" ומעלה, שהם מהווים רק 26% מתוך מאה אחוז המאובחנים בארץ עם ADHD . (בעבודתי 676 ילדים עד גיל 18 שנים מתוך סה"כ 2600 ילדים).
משמע, אם בארץ מאובחנים בממוצע 15% מהילדים, אזי רק ל- 26% מתוכם יש הפרעת קשב אמיתית שעליהם יש לדווח, כלומר 3.9% שכיחות מכלל הילדים בארץ ולא 15%! כפי שקורה במציאות בארץ.
לסיכום, יש שונות תהומית במאפייני הפרעת קשב, לפיכך צריך להעריך את דרגת חומרת הילד עם ADHD ולפי זה לדווח. אגב, גם במחקרים על הפרעות קשב בילדים שאין סיווג לפי דרגות חומרה – המחקרים אינם אמינים.
רצ"ב קישור לכניסה לקלסיפיקציה שלי להפרעות קשב והיפראקטיביות (שפרסמתי אותה לראשונה לפני 6 שנים ביום 28.08.2012).  Antebi's ADHD Classification

On Aug 2018 at 9:34 AM ‫אסף צביון דר'‬‎ wrote:‬
תוהה האם ADHD ונטילת ריטלין חייבים בדיווח. מחד, לא מחלה מדבקת, ולא מחלה כרונית, אלא מצב רפואי. מאידך, תרופה קבועה, טיפול קבוע, שהחסרתו יכולה להשפיע על התנהגות הילד. אשמח לשמוע דעתכם. 

 

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s