האם חשיפה לזיהום אוויר בהריון מגבירה את הסימפטומים של ADHD?

חשיפה לזיהום אוויר במהלך ההריון ותסמינים של הפרעות קשב והיפראקטיביות בילדים באירופה

Air pollution exposure during pregnancy and symptoms of ADHD in children in Europe. Joan Forns, Barcelona Institute for Global Health Epidemiology, 2018

מחקר שכלל נתונים של 30,000 ילדים משבע מדינות אירופאיות, לא מצא קשר בין חשיפה לזיהום אוויר במהלך ההריון לבין סיכון מוגבר של תסמיני קשב ריכוז והיפראקטיביות בקרב ילדים גילאי 3 עד 10שנים. זו היתה מסקנת מחקר חדש שבוצע בהובלת מכון ברצלונה לבריאות גלובלי. הפרעת קשב ריכוז והיפראקטיביות (ADHD) עם שכיחות עולמית של 5%, היא ההפרעה השכיחה ביותר בילדות. ADHD מאופיינת בדפוסי חוסר תשומת לב, היפראקטיביות ואימפולסיביות שאינם טיפוסיים לגיל הילד. תסמינים אלה יכולים להפריע להתפתחות, והם קשורים בבעיות לימודיות בקרב ילדים בגיל בית ספר, כמו גם סיכון מוגבר לבעיות בהתמכרות או בהתנהגויות מסוכנות. מחקרים שנעשו לאחרונה הגיעו למסקנה כי חשיפה טרום לידתי לזיהום אוויר עלולה להשפיע על התפתחות המוח אצל ילדים, אך הראיות על ההשפעות של זיהום האוויר על תסמינים של ADHD הוא מוגבל.
המחקר החדש, שפורסם בכתב העת אפידמיולוגיה, מהווה חלק מהמחקר האירופאי של זיהום אוויר, שכלל 30,000 ילדים בגילאי 3 עד 10 משמונה מדינות: גרמניה, דנמרק, צרפת, איטליה, הולנד, שבדיה וספרד. המחקר העריך חשיפות של תחמוצות חנקן (NOx) וחומר חלקיקי (PM10 ו- PM2.5) במהלך ההיריון, בכתובות בתיהם של כל משתתף. תסמיני ADHD הוערכו באמצעות שאלונים שונים שהושלמו על ידי הורים ו / או מורים.
ממצאי המחקר הראו שאין קשר בין חשיפה לזיהום אוויר במהלך הריון לבין סיכון מוגבר לסימפטומים של ADHD. לאור מסקנות מחקר זה והממצאים הבלתי עקביים של מחקרים קודמים, החוקרים מניחים שהחשיפה לזיהום אוויר אינה מגדילה את הסיכון ל-ADHD בקרב ילדים באוכלוסייה הכללית. עם זאת, הם מאמינים כי לחשיפה לזיהום אוויר עלולה להיות השפעה מזיקה על התפתחות נוירופסיכולוגית, במיוחד אצל ילדים רגישים מבחינה גנטית.
מחקרים הראו כי ADHD היא תוצאה של אינטראקציות מורכבות בין רקע גנטי (תורשתיות היא כ 75%), גורמים קובעים סביבתיים וחברתיים. החוקרים מוסרים שימשיכו ללמוד את התפקיד של זיהום אוויר על מנת לשלול את הקשר שלו עם ADHD בילדות ולשפר את ההבנה מה גורם להפרעה זו.
הערותיי: מחקר נוסף כמו רבים אחרים המוכיח את הברור קלינית, כפי שאני טענתי וכתבתי כבר לפני חמש עשרה שנים על סמך ניסיוני הקליני שהפרעת קשב והיפראקטיביות (ADHD) זו הפרעה תורשתית משפחתית במאת האחוזים (100%), וגורמים סביבתיים מסויימים ביחוד כמו מאפיינים נפשיים של הורה/ים והתנהלותם מול ילדם ו/או טראומה משפחתית קשה מאד – עלולים להחמיר את הסימפטומים של ADHD לתקופה מסוימת, ולא מעבר לכך.

 

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s