אודות המחבר

ד"ר שלומי ענתבי2
רופא מומחה להפרעת קשב וריכוז בילדים ובוגרים – אבחון טיפול וייעוץ -ADHD . תל אביב, ראשון לציון.
ד"ר ענתבי שלומי רופא מומחה להפרעת קשב וריכוז לילדים ובוגרים. רכש ניסיון ב 15 שנים אחרונות כמאבחן ומטפל בהפרעת קשב במרפאת מכבי, בה אבחן ומטפל במעל 3600 ילדים ובוגרים.
קליניקה גדולה זו, וניסיונו באבחון ובטיפול הפרעת קשב אפשרו לו לבצע בשבע השנים האחרונות עבודות מחקר רפואיות רבות על היבטיה השונים של ההפרעה, על מורכבותה ורב גווניה. עבודות מחקר אלה מציג ד"ר ענתבי בקביעות בכינוסים מדעיים רפואיים בארץ ובינלאומיים בחו"ל.
ד"ר ענתבי מדריך רופאי קשב ע"י מתן הרצאות והשתלמויות לרופאי ילדים ורופאי משפחה במסגרת לימודי המשך של אוניברסיטת תל-אביב, הטכניון חיפה, ואוניברסיטת הנגב בבאר שבע.
ד"ר ענתבי עורך ימי סדנאות ללימוד והשתלמויות לרופאים המטפלים בהפרעת קשב וריכוז. סדנאות אלה זוכים להצלחה מרובה.
למרפאת ד"ר ענתבי מופנים רופאים ע"י משרד הבריאות וקופות החולים, ומתקבלים להתמחות לתקופת סטאג' הנדרשת להכשרתם ולרישויים כרופאי קשב וריכוז ממשרד הבריאות.
ד"ר שלומי ענתבי מפעיל אתר מקצועי על הפרעת קשב בילדים ובוגרים. באתר מפורסם חומר עדכני על הפרעת קשב והפרעות הנלוות לה המבוסס על קורסים והשתלמויות של האקדמיה האמריקאית לפסיכיאטריה לילד ולמתבגר, ועל מחקרים המוצגים בכינוסים מובילים של החברה האקדמית האמריקאית לפסיכיאטריה של הילד והמתבגר (AACAP), בהן ד"ר ענתבי נוטל חלק מידי שנה. כמו כן החומר המתפרסם באתר מבוסס על ניסיון העבודה במרפאתו. באתר מוצגים ומנותחים מקרים מלמדים מהקליניקה, ומתן תשובות לשאלות רופאים על מקרים בעיתים הדורשים ייעוץ לטיפול בהם.

אלה חלק מעבודות ד"ר ענתבי שלומי שהוצגו בכינוסים בארץ ובחו"ל:
1. כנס חיפ"א יוני 2006 : "ילדים עם הפרעת קשב וריכוז בפרספקטיבה של רופא ילדים, אתגר גדול לרופאי ילדים בקהילה להבין לאבחן לטפל ולנהל את ההפרעה" המחקר זכה בפרס חיפ"א ראשון לעבודה נבחרת.
2. כינוס חברה ישראלית לפדיאטריה קלינית חיפ"ק פברואר 2007: "האם ילדים עם הפרעת קשב וריכוז מטופלים כנדרש? מעקב בן שלוש שנים 2004-2006 אחר 88 ילדים הלוקים ב- ADHD".
3. א. בקונגרס פדיאטרי בינלאומי אתונה אוגוסט 2007. ב. בקונגרס איגוד פסיכיאטרי בינלאומי, מלבורן אוסטרליה נובמבר 2007 – W PA International Congress: "Lessons from pediatric practice of primary care Pediatrician (PCP), following 90 children with attention deficit hyperactivity disorder (ADHD) during 3 years 2004-6
4. כינוס שנתי ה-15 של החברה הישראלית לאיכות ברפואה תל-אביב יולי 2008 : "כיצד על מערכת הבריאות בישראל להיערך למתן טיפול רפואי הולם לילדים עם הפרעת קשב בשילוב רופאי ילדים בקהילה".
5. כינוס קיץ של חיפ"א 2008 : רפואת הילדים בקהילה בשנת ה 60 למדינה בקריצה לעתיד: "כיצד רופא ילדים בקהילה יוכל להיערך לטיפול בילדים הלוקים בהפרעת קשב וריכוז".
6. כינוס איגוד הישראלי לרפואת ילדים 11.2009: אבחון וטיפול בהפרעת קשב – כיצד ניתן לשפר?
7. כינוס חברה ישראלית לפדיאטריה קלינית, חיפ"ק פברואר 2010 : "האם טיפול תרופתי בהפרעת קשב וריכוז מועיל ובמה זה מותנה? סיכום 520 ילדים ו 45 מבוגרים הלוקים ב- ADHD".
8. כינוס העמותה הישראלית להתפתחות הילד ושיקומו ירושלים נובמבר 2010 : "כיצד ניתן להשיג תוצאות טובות בטיפול בילדים ומתבגרים הלוקים בהפרעת קשב וריכוז". העבודה הנ"ל הצגתי גם בכינוס האיגוד הישראלי לרפואת ילדים, נובמבר 2010.
9. כינוס של החברה הישראלית לפדיאטריה קלינית פברואר 2011: "האם לטיפול בהורה עם ADHD יש השפעה על תוצאות טיפול בילדו הלוקה בהפרעת קשב וריכוז."
10. כינוס חיפ"ק, פברואר 2011: "הפרעת קשב וריכוז- האם זו מגיפה, אבחון יתר או מציאות? הפקת לקחים ממעקב אחר 720 ילדים הלוקים ב- ADHD"
11. בכינוס נוירולוגי אירופאי לקליניקה מעשית ליסבון פורטוגל 2011.
12. ובכנס לפדיאטריה ובריאות הילד צרפת 2011 הוצגה העבודה:
Is there any impact in treating Parents with ADHD to the treatment success of their children with ADHD?
13. קורס ADHD באקדמיה פסיכיאטרית ג'נרל הוספיטל מסצ'וסטס, בוסטון ארה"ב מרץ 2011
ADHD Classification – 7 subgroups according to Severity Frequency Characteristics"
"Drug's treatment and Persistence in adults
14. כינוס ה-4 לבריאות האוכלוסייה הערבית בציר הזמן יוני 2011 : סדנא להקניית ידע לרופאים לאבחון וטיפול בהפרעת קשב וריכוז ADHD"
15. כנס שנתי של ארגון הרופאים במכבי ספטמבר 2011 ים המלח : "הפרעת קשב וריכוז לאורך החיים מילדות לבגרות, מה ידוע כיום על ADHD המסקרנת ומאתגרת קלינאים – Attention Deficit Hyperactivity Disorder Across the Life Span
16. כינוס ה-18 של החברה הישראלית לאיכות ברפואה תל אביב נובמבר 2011 : "תכנית אסטרטגית להיערכות ישראל למודל מיטבי לטיפול הפרעת קשב וריכוז ADHD"
17. כינוס שנתי של חיפ"ק תל אביב פברואר 2012: "טיפול מיטבי להפרעת קשב וריכוז במודל מומלץ לישראל – הפקת לקחים ממעקב של 900 חולי ADHD."
.Optimal medical care for ADHD patients in Israel – lessons from 900 ADHD patients
18. כינוס של האקדמיה האמריקאית לפסיכיאטריה לילד ולמתבגר, אוקטובר אורלנדו ארה"ב.
19. כינוס האגודה האמריקאית להפרעת קשב וריכוז בילדים ומבוגרים, נובמבר וושינגטון ארה"ב.
20. כינוס חיפ"ק תל אביב, פברואר 2014 : הפקת לקחים ממעקב במשך 7 שנים (2007-2013) אחר 2,600 ילדים (גיל 5-18 שנים) עם הפרעת קשב – כולל דרוג ד"ר שלומי ענתבי לשבע דרגות חומרה להפרעת קשב וריכוז – המסייע לרופאים והורים להבנת מורכבות ההפרעה והטיפול בה.
לרופאים  ניתן לשאול אותי שאלות באתר זה, בכל נושא הקשור בהפרעת קשב וריכוז. ואשמח להיות לכם לעזר ולהשיב על שאלותיכם בבהירות מירבית. מקווה שהחומר באתר זה יהיה לכם לעזר להבנת הפרעת קשב וריכוז, לתהליך אבחונה ואפשרויות הטיפול בה, ומהלכה לאורך החיים.
מרפאת מכבי סניף גן העיר ראשל"צ לאבחון או התייעצות לקביעת תור בטלפון מכבי 3555* 1-700-505353

ד"ר שלומי ענתבי  משנת 2005 התמחה בהפרעת קשב וריכוז ונלוותיה ועבד בקופו"ח מאוחדת, לאומית, ויועץ בכללית. ומ- 18.05.2009 מפעיל מרפאת קשב במכבי סניף רמות ראשל"צ. בעבר כיהן: כמנהל בפועל בי"ח קפלן ברחובות, מנהל בי"ח העמק בעפולה, ומנהל בי"ח מאיר בכפר סבא; פרופסור אורח באוניברסיטת ג'ונס הופקינס, בולטימור ארה"ב; לשעבר, יו"ר האיגוד הישראלי לבריאות הציבור ועורך בטאונו "בריאותון".

 

4 מחשבות על “אודות המחבר

  1. מאת פרופ' אלי להט, 13 בינואר 2016 בשעה 03:16 בניו זילנד
    הי שלומי,
    אני בניו זילנד בתחילת שנת שבתון בחודש האחרון . אהיה כאן שלושה חודשים ומכאן אמשיך לניו יורק לעוד עשרה חודשי שבתון. בין יתר התכניות שלי לשבתון, חוץ מלראות יותר את אשתי היקרה, נמצא רעיון להעלות על הכתב ואולי בעוד דרכים שילוב של ניסיון אישי שלי בן 30 שנים לאמיתות מדעיות בתחום זה .
    את האתר המושקע שלך אני מכיר ומוקיר.
    נכנסתי לחפש חומר על "מיקוד ראיה" והפרעות קשב וריכוז, וקראתי את מה שכתבת על האטנט. כל כך נכון, וכל כך חבל, שלא הכניסו קודם ריטלין מושהה וקונצרטה, אבל ברקע כלכלה ולחצים של חברות, ולא רפואה נטו. אז זהו עד כאן.
    פרופ' אלי להט elahat@bezeqint.net
    אגב, ד"ר יוסי היפרט סיפר לי לפני שיצאתי בדצמבר כי אתה הפסקת עם מכבי? פנסיה? אתה ?
    בברכה, פרופ' אלי להט, מנהל המערך הנוירולוגי במרכז הרפואי "אסף הרופא".

    תשובת ד"ר שלומי ענתבי: 13.01.2016 שעה 15:10 בישראל
    שלום אלי,
    לא ידעתי שאתה בשנת שבתון בניו זילנד וארה"ב. שמחתי מאד לשמוע ממך, ונפעמתי שאתה עוקב אחר אתרי גם מניו זילנד הרחוקה. מאז ומתמיד, הערכתי את המקצועיות הרפואית שלך, את הכנות והיושרה הרפואית שלך המאפיינים אותך לכול אורך הקריירה הרפואית המרשימה שלך. מודה לך על תגובתך לפוסט שלי בנושא הכנסת תרופת אטנט לסל התרופות של הפרעות קשב והיפראקטיביות (ADHD). מי כמוך בעל ניסיון עשיר בן 30 שנה הכל כך בקיא בתחום זה. לפיכך, תמיכתך בעמדתי מעודדת ומחזקת אותי להמשיך ולהציג את עמדותי הרפואיות בנושא זה ללא כחל וסרק, נטו רפואה לטובת הילדים עם הפרעות קשב והיפראקטיביות (ADHD).
    נ.ב. בשעתו הודעתי למכבי שאני מבקש לפרוש ביוני 2015. היו פניות ובקשות רבות אלי שלא לפרוש, לבסוף יומיים (!) לפני הפרישה, נעתרתי לפניות ואני עובד יום אחד בשבוע במרפאת מכבי בראשל"צ.
    מאחל לך הצלחה בכול משימותיך בשנת השבתון, ובנוסף תבלו ותהנו אתה ורעייתך. שלומי ענתבי.

  2. לד"ר ענתבי שלום רציתי לדעת האם ניתן בדרך כלשהי למנוע ילודה של תינוק עם קשב וריכוז . הבת שלי נשואה לבחור שיש לו הפרעה של קשב וריכוז וכמו כן לבני שהוא אחיה יש בעיות של קשב וריכוז .מבקשת את עזרתך לאמא שדואגת .האם היום שהתגלה הגנום האנושי יש אפשרות למנועזאת.

  3. שלום ד"ר שלומי ענתבי. אני סטודנטית לחינוך מיוחד והעבודה הסמינריונית שלי עוסקת בADHD וההשפעות הנלוות לו בתחום הרגשי והחברתי. אשמח לקבל את אישורך לשימוש במידע המופיע באתר, בתוספת מקור כמובן. תודה!

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s